Rychlá hrníčková bublanina s letním ovocem
Tímhle rychlým moučníkem se zavděčíte všem, kdo má rád sladké. Můžete použít jahody, ale taky třeba maliny a rybíz.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Do mísy nasypte mouku, cukr, vanilkový cukr a změklé máslo. Pokud chcete koláč posypat drobenkou, 1 hrnek si odložte.
Ke zbytku přidejte vejce, mléko a prášek do pečiva. Vymíchejte hladké těsto.
Jahody omyjte, zbavte stopek a rozkrájejte na půlky. Pokud použijete rybíz, pečlivě ho také očistěte, aby v něm nebyly zbytky zelených stopek.
Plech vymažte máslem a vysypte moukou. Těsto vlijte na plech a poklaďte ovocem - nešetřete! Můžete posypat drobenkou.
Pečte v předehřáté troubě na 170-180 stupňů Celsia a po upečení nechte vychladnout.
Hodnotit recept: