Žampiónová omáčka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Žampiónová omáčka

30 min. | omáčka | 720 kJ/porce | 6 porcí

Žampiony koupíte během roku kdykoli, takže pokud nemáte žádné houby zamrazené, použijte tyhle. Omáčka je z nich přímo fantastická.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
30 gmáslo
1 kscibule kuchyňská
1 stroužekčesnek
200 gžampióny čerstvé
150 mlvíno bílé
150 mlsmetana ke šlehání
150 mlsmetana 12%
1 lžičkasůl
1 lžičkapepř bílý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 20
1.

Na středním plameni rozpusťte na pánvi máslo. Vsypte najemno nasekanou středně velkou cibuli. Zhruba pět minut ji míchejte a smažte, do změknutí.

2.

Přidejte prolisovaný stroužek česneku a žampiony nakrájené na tenké plátky. Promíchávejte 3–4 minuty, aby houby změkly. Vlijte bílé víno.

3.

Přiveďte k varu a stáhněte oheň; nechte 2–3 minuty probublávat. Vmíchejte smetanu ke šlehání a 12% smetany. Přiveďte k varu. Nechte zlehka 10 minut vařit, aby se omáčka zredukovala na půlku. Osolte, opepřete.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz