Polévka pro duši
Krémová polévka z kuřecího masa, hlívy, zázvoru, kokosového mléka a vývaru. Dochucená chilli papričkou, citronovou kůrou a trochou kari. Zdobíme lístky bazalky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Zázvor oloupejte a nastrouhejte, kloboučky hlívy očistěte a nakrájejte nadrobno.
Kuřecí prsa nakrájejte na širší nudličky a zprudka orestujte na pánvi se dvěma lžičkami oleje.
Přidejte také nadrobno nakrájenou hlívu a ještě krátce restujte.
Nadrobno nasekejte chilli papričku bez semínek.
Ve větším hrnci zahřejte kokosové mléko, přidejte zázvor, chilli papričku, citronovou kůru a převařte.
Dále přilijte vývar, přiveďte do varu a přidejte kuřecí maso a hlívu.
Všechno dohromady vařte asi 5 minut na mírném ohni.
Bazalku nakrájejte nadrobno.
Hotovou polévku dochuťte šťávou z limetky, solí a troškou kari koření.
Rozdělte do misek a podávejte posypané lístky bazalky.
Hodnotit recept: