Piškotová roláda
Piškotové rolády jsou u nás víc než oblíbené. Vypadají elegantně a přitom je zvládne v domácím prostředí téměř každá zručnější kuchařka.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
náplň
Postup přípravy
Žloutky s polovinou cukru, citronovou kůrou a vodou utřeme do světlé pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme tuhý sníh a zlehka ho promícháme s moukou a žloutkovou pěnou.
V tenké vrstvě rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 5 až 7 minut, až těsto zpevní.
Upečené těsto přikryjeme čistou utěrkou, překlopíme ho a pečicí papír opatrně odstraníme. Piškot potřeme zavařeninou nebo krémem, pevně stočíme a zabalený v papíru necháme švem dolů odpočinout.
Pak potřeme opět zavařeninou nebo krémem a obalíme v nasucho opražených lupíncích mandlí.
Hodnotit recept: