Hraběnčiny řezy | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Hraběnčiny řezy

65 min. | dezert | 1 546 kJ/porce | 15 porcí

Dokonale vláčná kombinace jablek, sněhu a těsta je podzimní klasikou, ktzerou milují všichni!

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 kgjablko
4 ksbílek
150 gcukr moučka

těsto

450 gmouka polohrubá
150 gcukr moučka
4 ksžloutek
2 lžičkaprášek kypřící do pečiva
250 gmáslo

podle potřeby

tuk
skořice mletá

Postup přípravy

Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 25
1.

Změklé máslo nakrájejte na kousky, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, cukr, žloutky a vypracujte hladké těsto.

2.

Odeberte z něj třetinu a dejte ji do mrazničky. Zbytek těsta vyválejte a přeneste na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou.

3.

Jablka oloupejte, nastrouhejte na hrubém struhadle a dejte na těsto. Pak na ně rozetřete sníh připravený ze 4 bílků a moučkového cukru.

4.

Navrch pak na hrubém struhadle nastrouhejte vychlazené těsto. Koláč pečte asi 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Po upečení ho nechte vychladnout, nakrájejte a pocukrujte.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz