Hraběnčiny řezy
Dokonale vláčná kombinace jablek, sněhu a těsta je podzimní klasikou, ktzerou milují všichni!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
těsto
podle potřeby
Postup přípravy
Změklé máslo nakrájejte na kousky, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, cukr, žloutky a vypracujte hladké těsto.
Odeberte z něj třetinu a dejte ji do mrazničky. Zbytek těsta vyválejte a přeneste na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou.
Jablka oloupejte, nastrouhejte na hrubém struhadle a dejte na těsto. Pak na ně rozetřete sníh připravený ze 4 bílků a moučkového cukru.
Navrch pak na hrubém struhadle nastrouhejte vychlazené těsto. Koláč pečte asi 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Po upečení ho nechte vychladnout, nakrájejte a pocukrujte.
Hodnotit recept: