Pečená dýně na rozmarýnu a česneku | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pečená dýně na rozmarýnu a česneku

55 min. | hlavní chod | 586 kJ/porce | 2 porce

Zkuste tuhle pečenou dýni, s česnekem dostane správný říz a rozmarýn jí dodá nádhernou vůni.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 ksdýně Hokkaido
10 stroužekčesnek
1 svazekrozmarýn čerstvý
1 lžičkasůl
1 lžičkapepř černý mletý
1 polévková lžíceolej řepkový

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 45
1.

Neoloupanou dýni Hokkaido vydlabejte a nakrájejte na plátky asi 1 cm silné. Dýni smíchejte s olejem, solí a pepřem a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem.

2.

Rovnoměrně rozmístěte snítky rozmarýnu a celé (neoloupané) stroužky česneku. Pečte v troubě rozehřáté na 200 °C asi 45 minut dozlatova.

3.

Česnek a rozmarýn po upečení odstraňte, ale nadrobno nakrájené kousky rozmarýnu můžete v pokrmu nechat.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz