Pečená dýně na rozmarýnu a česneku
Zkuste tuhle pečenou dýni, s česnekem dostane správný říz a rozmarýn jí dodá nádhernou vůni.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 ksdýně Hokkaido
10 stroužekčesnek
1 svazekrozmarýn čerstvý
1 lžičkasůl
1 lžičkapepř černý mletý
1 polévková lžíceolej řepkový
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 45
1.
Neoloupanou dýni Hokkaido vydlabejte a nakrájejte na plátky asi 1 cm silné. Dýni smíchejte s olejem, solí a pepřem a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem.
2.
Rovnoměrně rozmístěte snítky rozmarýnu a celé (neoloupané) stroužky česneku. Pečte v troubě rozehřáté na 200 °C asi 45 minut dozlatova.
3.
Česnek a rozmarýn po upečení odstraňte, ale nadrobno nakrájené kousky rozmarýnu můžete v pokrmu nechat.
Hodnotit recept: