Fofr koláč s rybízem a drobenkou
Tenhle koláč je hned hotový a určitě vám vytrhne trn z paty, pokud čekáte návštěvu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 ksvejce
1 hrnekcukr krupice
200 mlsmetana kysaná
700 grybíz červený
drobenka
6 polévková lžícemouka hrubá
4 polévková lžícecukr krupice
1 hrnekmáslo rozpuštěné
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 35
1.
V míse utřete vejce s cukrem, vmíchejte smetanu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a promíchejte.
2.
Těsto patrně roztáhněte pomocí stěrky po formě, poklaďte rybízem a nakonec posypte drobenku.
3.
Vložte do trouby a pečte 25-30 minut, až drobenka zezlátne a bude křupavá.
4.
Těsto lze odlehčit tím, že místo smetany přidáte bílý jogurt.
Hodnotit recept: