Krémová chřestová polévka s parmazánem
Chcete předložit rodině královskou polévku? Pak uvařte tuhle!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Chřest neloupejte, ale odkrojte ho asi 2 až 3 cm od spodního konce a zbylý nakrájejte na delší kousky. Oddělené špičky povařte 2 minuty a nechte je na ozdobení.
V hrnci na rozpuštěném másle s olejem zpěňte cibuli nasekanou nadrobno, přidejte pokrájenou oloupanou bramboru a chřest.
Vše krátce orestujte, zalijte studeným vývarem, osolte a vařte asi 15 minut, brambora musí změknout. Pak vše rozmixujte tyčovým mixérem, přilijte smetanu a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
Polévku prohřejte a podávejte přizdobenou špičkami chřestu, hoblinkami parmazánu a bylinkami.
Hodnotit recept: