Tuňáková pomazánka s koprem
Nasládlé mascarpone zjemní rybí chuť i štiplavost citronu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
2 konzervatuňák v oleji
0.5 šáleksýr mascarpone
2 polévková lžíceolej olivový
1 kscibule jarní
1 lžičkasůl
1 špetkapepř černý mletý
1 lžičkašťáva citronová
3 polévková lžícepetrželka nasekaná
3 polévková lžíce
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 12
1.
Tuňáka slijte, ale olej nechte zatím stranou.
2.
Pak ho smíchejte s mascarpone, olivovým olejem, posekanou cibulkou, citronovou šťávou, petrželkou, 2 lžícemi kopru a ochuťte solí a pepřem, případně přidejte olej.
3.
Nechte uležet v lednici do druhého dne, pak zdobte zbývajícím koprem.
Hodnotit recept: