Gnocchi s omáčkou z červené řepy | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Gnocchi s omáčkou z červené řepy

Archív

Gnocchi s bazalkou a piniovými oříšky, podávané s omáčkou z červené řepy vařené ve vývaru s vínem, rozmixované na pyré, zjemněné smetanou a ochucené křenem. Zdobíme bazalkou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lžíceolej olivový
1 lžičkaoříšek muškátový
1 špetkasůl
1 lžičkakůra citrónová
1 hrstbazalka čerstvá
160 gkrupice
2 lžícemoučka škrobová
3 ksžloutek
4 lžíceořechy piniové
800 gbrambory

omáčka

1 ksřepa červená
1 lžičkakřen
1 špetkasůl
1 lžičkabazalka čerstvá
1 špetkapepř černý mletý
100 mlvývar zeleninový
2 lžícesmetana zakysaná

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 40
1.

Brambory omyjte a vařte 20 až 30 minut ve slané vodě.

2.

Mezitím opečte piniové oříšky na oleji, vyjměte je a nechte vychladnout.

3.

Bazalku omyjte, osušte a nasekejte nadrobno.

4.

Brambory slijte, nechte mírně zchladnout, oloupejte a prolisujte do mísy.

5.

Pak k nim přidejte piniové oříšky, bazalku, citronovou kůru, krupici, škrobovou moučku a žloutky.

6.

Z přísad vypracujte hladké těsto, které ochuťte solí a muškátovým oříškem.

7.

Těsto rozválejte na pomoučené desce, nakrájejte na pásky silné asi jako prst, a ty pak na dvou až třícentimetrové kousky.

8.

Gnocchi nechte pár minut odpočinout.

9.

Do většího hrnce dejte vařit dostatečné množství osolené vody.

10.

Řepu oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.

11.

V hrnci ji uvařte s vývarem a vínem doměkka.

12.

Rozmixujte, přidejte obě smetany, nechte přejít varem.

13.

Osolte, opepřete, přidejte podle chuti křen a krátce povařte na mírném ohni.

14.

Gnocchi vařte ve vroucí vodě pět až sedm minut, dokud nevyplavou.

15.

Podávejte přelité omáčkou z červené řepy a ozdobené bazalkou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 584,2kJ 2 157,2kJ
Bílkoviny 3,6g 13,2g
Tuky 5,8g 21,2g
Sacharidy 19g 70,3g
Cholesterol 58,9mg 217,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz