Květákový salát s vařenými vajíčky
Tenhle salát si můžete připravit nejen po Velikonocích, kdy máte všude spoustu natvrdo uvařených vajec, ale kdykoli vás napadne.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Květák dobře opláchněte a pokrájejte na malé kousky. Do většího kastrolu nalijte jen tolik vody, aby bylo pokryté dno a přiveďte ji k varu. Přidejte květák a přikryjte pokličkou. Po asi 3-5 minutách zkontrolujte vidličkou, zda je uvařený.
Pokud ano, přendejte ho do větší mísy. Pozor, abyste ho nepřevařili, místo salátu byste pak měli pomazánku. Uvařená vajíčka nakrájejte na malé kousky a přidejte do mísy.
V malé misce smíchejte majonézu a ostatní zbývající přísady kromě papriky. Přidejte ke květáku a důkladně promíchejte tak, aby byl každý kousek dobře obalený ze všech stran.
Hotový salát posypte mletou paprikou a dejte alespoń na hodinu vychladit do lednice.
Hodnotit recept: