Roláda s čokokrémem
Čokoládové pokušení, kterému stojí za to podlehnout.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
drobení
náplň
poleva
těsto
Postup přípravy
Oddělené žloutky vyšlehejte s moučkovým cukrem. Do pevné pěny přisypejte mouku smíchanou s kypřicím práškem. Zvolna vše zamíchejte a stěrkou lehce zapravte pevný sníh z bílků. Těsto rozetřete na plech s pečicím papírem potřeným máslem a posypaným hrubou moukou.
V troubě vyhřáté na 180 °C ho pečte asi 10 minut. Horký plát překlopte na utěrku posypanou hrubou moukou, i s papírem vše srolujte a nechte vychladnout.
Mezitím připravte krém: pudinkový prášek rozmíchejte v kastrolku v chladném mléce, přidejte vanilkový cukr a za stálého míchání svařte hustý pudink. Jakmile ho odstavíte, přidejte do něj na kousky nalámanou čokoládu a míchejte tak dlouho, dokud se kousky nerozpustí. Pudink pak zchlaďte za občasného míchání ve studené vodní lázni.
Zvlášť ušlehejte doběla máslo s moučkovým cukrem a pudink do pěny po lžících zašlehejte. Zchladlou roládu rozbalte a plát nechte na utěrce
Stáhněte z něj papír a celý ho potřete náplní. Na ni rovnoměrně rozprostřete ovoce a vše zarolujte. Povrch rolády ozdobte rozehřátou čokoládovou polevou a nechte ji ztuhnout.
Hodnotit recept: