Bramborové šišky | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Bramborové šišky

35 min. | hlavní chod | 2 557 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Bramborové šišky

Bramborové šišky se smaženicí ze slaniny, klobásy, cibule a vajec. Ochutíme mletou paprikou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lžičkapaprika mletá
1 kscibule kuchyňská
1 špetkasůl
100 gslanina
2 ksvejce
2 ksklobása
250 gmouka hrubá
600 gbrambory

Postup přípravy

Čas přípravy: 35
1.

Brambory oloupejte a uvařte.

2.

Brambory nastrouhejte najemno, přidejte mouku, sůl a vypracujte těsto.

3.

Z těsta vytvarujte dlouhé válečky, které nakrájejte na kusy dlouhé přibližně dva centimetry. Každý kousek ještě na válu rukou zaoblete.

4.

Šišky vhoďte do vroucí osolené vody a vařte, dokud nevyplavou na povrch (přibližně čtyři minuty).

5.

Slaninu nakrájejte na kostičky a osmažte na ní nadrobno nasekanou cibuli.

6.

Přidejte kolečka klobásy, posypejte mletou paprikou, přimíchejte rozšlehané vejce a připravte smaženici.

7.

Podávejte s horkými šiškami.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 779kJ 2 556,9kJ
Bílkoviny 6,4g 21g
Tuky 7,9g 25,9g
Sacharidy 22,3g 73,2g
Cholesterol 59mg 193,6mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz