Bramborové šišky
Bramborové šišky se smaženicí ze slaniny, klobásy, cibule a vajec. Ochutíme mletou paprikou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Brambory oloupejte a uvařte.
Brambory nastrouhejte najemno, přidejte mouku, sůl a vypracujte těsto.
Z těsta vytvarujte dlouhé válečky, které nakrájejte na kusy dlouhé přibližně dva centimetry. Každý kousek ještě na válu rukou zaoblete.
Šišky vhoďte do vroucí osolené vody a vařte, dokud nevyplavou na povrch (přibližně čtyři minuty).
Slaninu nakrájejte na kostičky a osmažte na ní nadrobno nasekanou cibuli.
Přidejte kolečka klobásy, posypejte mletou paprikou, přimíchejte rozšlehané vejce a připravte smaženici.
Podávejte s horkými šiškami.
Hodnotit recept: