Chřestová polévka s kuřecím masem
Chřest, nazývaný též "zelenina králů", je stále pokládán za luxus, přitom naše prababičky ho používaly poměrně často. Zkuste z něj připravit tento vynikající krém.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Z omytého chřestu odstraňte tvrdou část. Ořízněte špičky a na troše másla ho osmažte na pánvi. Dejte stranou.
Do většího hrnce s osolenou vodou vložte kuřecí maso a stonky chřestu. Vařte, dokud není maso měkké. Pak maso vyndejte a nakrájejte na malé kostičky.
Vyndejte chřest a vývar si nechte. Do hrnce dejte dvě lžíce másla a přidejte mouku. Míchejte a přidávejte muškátový oříšek, pepř a sůl.
Pak přilijte vývar z kuřete a chřestu a pokračujte v míchání. Nechte chvíli povařit, dokud vývar nezhoustne.
Pak přidejte smetanu na vaření a žloutek a promíchejte. Dochuťte solí. Na závěr přidejte do polévky nakrájené kousky kuřete a osmažené špičky chřestu.
Hodnotit recept: