Jehněčí kotlety Imperial s haší
Tenhle recept z knihy Kuchařka první republiky je inspirován světem a stojí za to ho vyzkoušet. Zejména haše vás mile překvapí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Jehněčí kotlety naporcujeme na jednotlivé kotletky. Okrájíme přebytečné maso a tuk a dáme stranou.
Kotletky osolíme, opečeme na másle, a když se maso zatáhne, podlijeme ho trochou vína.
Z odřezků masa a tuku připravíme haši. Rozkrájíme je na menší kousky.
Na másle osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme maso a na mírném plameni dusíme doměkka (občas podlijeme, aby se nepřipeklo).
Měkké maso vyjmeme, jemně pomeleme, přidáme k němu vypečenou šťávu a směs osolíme a promícháme.
Kotletky podáváme s vařenou rýží, do které zamícháme několik pokrájených, na másle osmažených, žampionů, a opečenými plátky bagety potřenými haší s kapary.
Zbývající výpek z kotletek s madeirským vínem podáváme zvlášť.
Hodnotit recept: