Vepřový řízek v oříškové krustě | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Vepřový řízek v oříškové krustě

30 min. | hlavní chod | 2 119 kJ/porce | 4 porce

Ochutnejte rakouskou klasiku s lískovými oříšky. Zajímavá chuť vás nezklame.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
4 ksřízek vepřový
150 gořechy lískové
5 lžičkastrouhanka
2 lžičkamouka hladká
1 ksvejce
1 špetkapepř černý mletý
1 talířsůl

příloha

100 gšpecle
1 miskakompot brusinkový

na pánev

100 hlávkaolej

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 15
1.

Řízky naklepejte, silnější okraje nařízněte, aby se plátky masa při smažení nekroutily.

2.

Vejce smíchejte se solí, část oříšků nadrťte a část nakrájejte na plátky.

3.

Oříšky smíchejte se strouhankou.

4.

Plátky masa nejdříve poprašte moukou, pak je obalte v rozšlehaném vejci a nakonec v oříškové strouhance.

5.

Smažte je v oleji po obou stranách.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz