Rychlý čokoládový cheesecake ze tří ingrediencí
Lahodný a božsky nadýchaný cheesecake japonské youtuberky Ochikeron se stal hitem sociálních sítí. Není divu. Je totiž snadný a přitom vynikající.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Vajíčka rozklepněte a bílky opatrně oddělte od žloutků. Pozor, aby se do nich nedostal ani kousek žloutku, nevyšlehali byste totiž tak dokonalý sníh.
Čokoládu rozlámejte na kousky a ve vodní lázni opatrně rozpusťte, aby v ní nebyly žádné hrudky. Pozor, miska se nesmí dotýkat vodní hladiny, jinak by se čokoláda mohla začít připalovat.
Odstavte, nechte chvilku zchladnout a vmíchejte smetanový sýr. Použít můžete třeba mascarpone. Do hladké hmoty pak důkladně vmíchejte žloutky.
Mezitím si dejte předehřát troubu na 170 °C a vyšlehejte z bílků tuhý nadýchaný sníh. Že je hotový poznáte tak, že vám při otočení misky dnem vzhůru nezačne vytékat ven.
Sníh opatrně po částech vmíchávejte do sýrovo-čokoládovo-žloutkové hmoty, dokud se vše důkladně nespojí.
Dortovou formu vyložte papírem na pečení nebo lehce vymažte máslem a vysypejte moukou. Nalijte do ní připravené těsto a obalte ji zvenku důkladně alobalem, aby se do formy nedostala žádná voda.
Naplněnou formu pak postavte na hlubší plech, nalijte do něj vařící vodu, aby sahala asi do třetiny výšky formy, a vložte do vyhřáté trouby.
Po 15 minutách pečení snižte teplotu na 160 °C a pečte dalších 15 minut. Pak troubu vypněte a cheesecake v ní nechte ještě 15 minut dojít.
Podávejte poprášené moučkovým cukrem.
Hodnotit recept: