Šalotkový koláč
Šalotka u nás není v kuchyni tak oblíbená, jako klasická cibule. Ovšem až ji ochutnáte, zjistíte, že má jemnější a nasládlou chuť. A tenhle koláč z ní je vynikající.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Olej a máslo zahřejte v široké pánvi. Šalotky očistěte, přepulte a opékejte z obou stran.
Pořád je pečte na mírném ohni, posypejte cukrem, solí a pepřem, přidejte tymián a ocet.
Vařte dalších 5 minut nebo než se začne ocet vypařovat.
Šalotky i s omáčkou přesuňte do zapékací formy řezem dolů.
Těsto ořízněte do kruhu, položte ho přes šalotky a okraje zatlačte dovnitř.
Při 180 °C pečte 20 až 25 minut. Po upečení nechte koláč 5 minut stát a pak ho za pomoci talíře s rovným dnem opatrně překlopte.
Hodnotit recept: