Křidélka se sójou
Kuřecí křidélka marinovaná v sojové omáčce s vínem ,osmahnutá dozlatova, smíchaná s pórkem, sójou, sojovou omáčkou a vínem. Dochutíme zázvorem. Podáváme s bramborovou kaší.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Sóju namočte den dopředu a potom uvařte.
Křidélka nechte 20 minut marinovat v nálevu ze dvou třetin sójové omáčky a třetiny vína.
Umytý a očištěný pórek nakrájejte na 1 cm široké kousky.
Olej dejte do vyššího hrnce a rozehřejte.
Křidélka osmažte dozlatova, vložte pórek a smažte ještě asi 5 minut.
Přidejte sóju, zalijte vodou, oslaďte a vlijte zbytek sójové omáčky s vínem.
Dochuťte zázvorem a solí.
Duste asi 15 minut.
Podávejte s bramborovou kaší a sezónním zeleninovým salátem.
Hodnotit recept: