Rychlé sněhové kroužky
Tyhle kroužky dobře chutnají, a ještě je můžete pověsit na stromeček nebo darovat ve svátečním balení. Ozdobit je můžete čímkoli, fantazii se meze nekladou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Bílky šlehejte s polovinou cukru ve vodní lázni asi 5 minut, měly by se tvořit lesklé špičky.
Pak je dejte z ohně a přimíchejte do nich zbytek cukru, citronovou štávu a po částech zašlehejte i moučkový cukr.
Dejte hmotu do cukrářského sáčku s hladkým otvorem, na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte kolečka.
Ty pak sušte při 120 stupních Celsia asi 50 minut. Pak troubu vypněte a kroužky v ní při pootevřených dvířkách nechte sušit do vychladnutí trouby.
Druhý den rozehřejtepolevu v sáčku, ustřihněte roh a kroužky ozdobně pocákejte.
Hodnotit recept: