Polévané sušenky s náplní z marshmallows
Netradiční cukroví, které kombinuje chuť sladké pěnové hmoty a hořké čokolády, zachutná dětem i dospělým.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
poleva
těsto
Postup přípravy
V míse smíchejte prosetou mouku, cukr, prášek do pečiva a skořici. Přidejte změklé máslo a vejce a vypracujte hladké nelepivé těsto. Zabalte ho do fólie a nechte alespoň hodinu rozležet v chladničce.
Na pomoučeném vále těsto vyválejte na plát o tloušťce 3 mm. Vykrojte z něj kolečka o průměru 3 cm, přeneste je na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 10 minut dozlatova. Nechte vychladnout.
Ve vyšší pánvi smíchejte vodu, kukuřičný sirup a cukr. Směs přiveďte k varu, k teplotě 120 °C, až se začnou vytvářet velké bubliny.
Mezitím ve zbylé studené vodě rozmíchejte želatinu. Cukrový rozvar sejměte z ohně, přilijte želatinu a důkladně promíchejte.
Bílky vyšlehejte dotuha, postupně do nich zašlehejte cukrovou směs, přidejte dřeň z vanilky a šlehejte znovu dotuha.
Směs naneste zdobicím sáčkem stejnoměrně na každý kousek cukroví a nechte 2 hodiny při pokojové teplotě tuhnout.
Pak ve vodní lázni rozehřejte čokoládu, vyšlehejte ji s máslem, natřete na sušenky a nechte asi 1–2 hodiny v pokojové teplotě ztuhnout. Některé kousky můžete ještě posypat nadrobno posekanými lískovými oříšky.
Hodnotit recept: