Vánoční biscotti
Tradiční italské sušenky ve vánoční variaci si nejlépe vychutnáte se skleničkou vína nebo šálkem espressa.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Mouku prosejte do mísy, přisypejte prášek do pečiva, koření a vše dobře promíchejte.
Do druhé mísy s cukrem vyklepněte celá vejce a šlehejte mixérem tak dlouho, až se cukr zcela rozpustí.
Přilijte rozpuštěné máslo. Do směsi postupně vmíchejte mouku s práškem a kořením a vypracujte vláčné těsto.
Nakonec do něj přidejte mandle a rozinky, zabalte ho do fólie a nechte asi půl hodiny odležet v chladničce. Kromě mandlí můžete použít i jiné ořechy, kandované ovoce, sušené fíky, brusinky, kandovaný zázvor apod.
Na pomoučeném vále vytvarujte z těsta dva válečky asi 3 cm vysoké a 10 cm široké. Přeneste je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.
Pak je nechte vychladnout. Ostrým nožem z nich krájejte plátky o tloušťce asi 1 cm a dopékejte je na mřížce v troubě vyhřáté na 180 °C dalších 20 minut, až začnou hnědnout.
Hodnotit recept: