Barevné marokánky
Dejte do nich všechno, co vám chutná. Jen se po nich zapráší!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
175 gcukr krupice
200 gmandle sekané
50 grozinky
2 polévková lžícerum
50 gkůra citronová kandovaná
75 gmed
100 gmáslo
150 gsmetana 12%
200 gpoleva čokoládová tmavá
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 22
1.
Večer si naložte do rumu rozinky. Druhý den dejte do hrnce med, máslo, smetanu a cukr a směs vařte na středním plameni asi 5 minut.
2.
Vmíchejte okapanané rozinky, mandle a kůru a nechte ještě 5 minut povařit.
3.
Tuto masu nanášejte do výšky asi 1 cm, mezi placičkami nechávejte odstup.
4.
Při 200 stupních Celsia pečte asi 12 minut. Po vychladnutí namáčejte spodní strany v čokoládě a tu pak typicky zvlňte vidličkou.
Hodnotit recept: