Turecký med s pistáciemi
Nepečené cukroví, do kterého báječně využijete zbylé bílky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
4 ksbílek
140 gmed
210 gcukr krupice
50 gpistácie
1 polévková lžíceolej
1 špetkasůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 15
1.
Med necháme rozehřát v mikrovlnné troubě. Bílky vyšleháme se solí do husté pěny, pak zašleháme postupně krupicový cukr, směs vložíme do vodní lázně a za stálého šlehání přiléváme tenkým pramínkem med a šleháme dál, až se všechno důkladně promíchá.
2.
Směs odstavíme, vmícháme lehce pistácie a hmotu nalijeme do podlouhlé formy vyložené potravinářskou fólií a potřené olejem.
3.
Směs necháme v chladu ztuhnout, pak krájíme ostrým nožem na silnější plátky.
Hodnotit recept: