Losos s houbovou omáčkou
Losos obležený bylinkovým máslem a opečený na olivovém oleji, přelitý houbovou omáčkou dochucenou smetanou a koňakem. Podáváme s těstovinami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
100 gmáslo bylinkové
4 porcelosos
4 lžíceolej olivový
omáčka
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
2 lžícekoňak
20 ghouby sušené
30 gmouka hladká
30 gmáslo
4 lžícesmetana
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 20
1.
Plátky lososa z obou stran dobře osolte a opepřete.
2.
Obložte je bylinkovým máslem a opečte na olivovém oleji.
3.
Připravte houbovou omáčku. Sušené houby propláchněte a uvařte doměkka.
4.
Z másla a mouky připravte světlou jíšku, kterou zalijte vývarem z hub.
5.
Povařte a přidejte uvařené houby.
6.
Omáčku dochuťte solí, smetanou a koňakem.
7.
Podávejte například s těstovinami a ozdobte koprovou natí.
Hodnotit recept: