Benátské rizoto s parmezánem
Benátské rizoto z na másle orestované cibuli, česneku, šunky, rýže a hrášeku. Zapečené v troubě a podávané s nastrouhaným parmezánem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špetkasůl
  1 špetkapepř černý mletý
  100 gsýr parmezán
  2 stroužekčesnek
  200 ghrášek sterilovaný
  300 grýže
  40 gcibule kuchyňská
  60 gšunka
  75 mlbujón
  80 gmáslo
  Postup přípravy
Čas přípravy: 20
    Čas vaření/pečení: 20
  1.
    Rýži přeberte, propláchněte horkou vodou a nechte okapat.
2.
    Hrášek sceďte.
3.
    Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno.
4.
    Česnek prolisujte, šunku nakrájejte na kostičky.
5.
    V zapékací míse zpěňte na másle cibuli, přidejte česnek, šunku a mírně osmažte.
6.
    K cibuli a šunce přidejte okapanou rýži a hrášek, podlijte horkým vývarem osolte a opepřete.
7.
    V troubě duste doměkka.
8.
    Hotové rizoto posypejte nastrouhaným sýrem.
Hodnotit recept:


 
           
           
           
         
        