Benátské rizoto s parmezánem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Benátské rizoto s parmezánem

40 min. | hlavní chod | 2 281 kJ/porce | Italská kuchyně | 4 porce

Kuracie rizoto po taliansky

Benátské rizoto z na másle orestované cibuli, česneku, šunky, rýže a hrášeku. Zapečené v troubě a podávané s nastrouhaným parmezánem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
100 gsýr parmezán
2 stroužekčesnek
200 ghrášek sterilovaný
300 grýže
40 gcibule kuchyňská
60 gšunka
75 mlbujón
80 gmáslo

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 20
1.

Rýži přeberte, propláchněte horkou vodou a nechte okapat.

2.

Hrášek sceďte.

3.

Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno.

4.

Česnek prolisujte, šunku nakrájejte na kostičky.

5.

V zapékací míse zpěňte na másle cibuli, přidejte česnek, šunku a mírně osmažte.

6.

K cibuli a šunce přidejte okapanou rýži a hrášek, podlijte horkým vývarem osolte a opepřete.

7.

V troubě duste doměkka.

8.

Hotové rizoto posypejte nastrouhaným sýrem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 1 062,2kJ 2 281kJ
Bílkoviny 9,8g 21,1g
Tuky 13,4g 28,8g
Sacharidy 23,9g 51,3g
Cholesterol 32,1mg 69mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz