Benátské rizoto s parmezánem
Benátské rizoto z na másle orestované cibuli, česneku, šunky, rýže a hrášeku. Zapečené v troubě a podávané s nastrouhaným parmezánem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
100 gsýr parmezán
2 stroužekčesnek
200 ghrášek sterilovaný
300 grýže
40 gcibule kuchyňská
60 gšunka
75 mlbujón
80 gmáslo
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 20
1.
Rýži přeberte, propláchněte horkou vodou a nechte okapat.
2.
Hrášek sceďte.
3.
Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno.
4.
Česnek prolisujte, šunku nakrájejte na kostičky.
5.
V zapékací míse zpěňte na másle cibuli, přidejte česnek, šunku a mírně osmažte.
6.
K cibuli a šunce přidejte okapanou rýži a hrášek, podlijte horkým vývarem osolte a opepřete.
7.
V troubě duste doměkka.
8.
Hotové rizoto posypejte nastrouhaným sýrem.
Hodnotit recept: