Medová vepřová žebírka
Vepřová žebra ochucená grilovacím kořením, podravkou a kmínem, potřená marinádou z červeného vína, medu, sójové omáčky, chilli papričky a česneku. Servírujeme s křenem, hořčicí a chlebem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
nálev
podle potřeby
Postup přípravy
Vepřový bok rozporcujte na jednotlivá žebírka.
Ta osolte a ochuťte grilovacím kořením, podravkou a kmínem.
Jednotlivé kousky masa naskládejte na hluboký plech, podlijte vodou a dejte péct do trouby.
Během pečení žebírka pravidelně otáčejte, dokud nejsou hotová.
Mezitím si připravte marinádu z červeného vína a medu v poměru jedna ku jedné.
Přidejte sójovou omáčku, chilli papričky a lisovaný česnek.
Upečená žebírka kousek po kousku potřete ze všech stran marinádou.
Případně je ještě na pár minut ještě vložte do trouby.
Žebírka servírujte s křenem, hořčicí a zeleninovou oblohou, jako příloha nejlépe poslouží chléb.
Hodnotit recept: