Kapr na rajčatech
Smažený kapr podušený v omáčce z rajčat, vína, citronové šťávy a bobkového listu. Podáváme s pečivem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
0,5 kscitrón
1 lžícemouka hladká
1 kskapr
1 kslist bobkový
1 špetkasůl
2 kscibule kuchyňská
200 mlvíno červené
3 lžíceolej
3 ksrajčata
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 20
1.
Očištěného kapra naporcujte, osolte a zaprašte hladkou moukou.
2.
Na rozpáleném oleji usmažte rybu z obou stran.
3.
Přeložte ji na talíř a ve výpeku osmažte nadrobno nakrájenou cibuli.
4.
Přidejte oloupaná a nakrájená rajčata, bobkový list a duste doměkka.
5.
Zalijte vínem, ochuťte citronovou šťávou, vložte osmažené porce kapra.
6.
Ještě asi 10 minut duste.
7.
Podávejte s pečivem.
Hodnotit recept: