Gratinovaná husí prsíčka se žampiony | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Gratinovaná husí prsíčka se žampiony

45 min. | hlavní chod | 1 861 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Gratinovaná husí prsíčka se žampiony

Opečená husí prsíčka zapečená s houbovou směsí a chlebovou hmotou. Podáváme s celerovo-bramborovým pyré.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,5 lvíno červené
1 lžičkamed
1 lžičkarozmarýn sušený
1 lžičkatymián čerstvý
1 špetkasůl
2 lžíceprotlak rajčatový
250 gcibulky perlové
3 plátekchléb toastový
3 lžícehořčice kremžská
4 ksfilety z husích prsíček
4 lžíceolej
1 špetkapepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 25
1.

Perlové cibulky oloupeme, žampiony očistíme.

2.

V pekáči rozehřejeme 2 lžíce oleje, opečeme na něm cibulky.

3.

Přidáme rajský protlak, rozmarýn a žampiony a krátce podusíme.

4.

Nakonec zalijeme červeným vínem.

5.

Troubu předehřejeme na 160 stupňů.

6.

Toasty a tymián nadrobno nasekáme, smícháme s hořčicí a medem, osolíme a opepříme.

7.

V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a opečeme na něm po obou stranách filety z husích prsíček.

8.

Filety přendáme do pekáče k houbám a rozdělíme na ně chlebovou hmotu.

9.

Gratinujeme v troubě asi 25 minut.

10.

Jako příloha je ideální celerovo-bramborové pyré.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 540,2kJ 1 861kJ
Bílkoviny 5,5g 19,1g
Tuky 7,1g 24,3g
Sacharidy 5,2g 18g
Cholesterol 8,7mg 30mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz