Jogurtový koláč s jablky
Voní podzimem přesně tak, jak to máme rádi.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
2 ksjablko
75 gcukr třtinový
3 polévková lžícemáslo rozpuštěné
těsto
150 gmáslo rozpuštěné
150 gcukr třtinový
2 ksvejce
500 gmouka polohrubá
2 lžičkaprášek kypřící do pečiva
250 gjogurt bílý
1 špetkasůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 45
1.
Z cukru a másla vyšlehejte krém, přidejte vejce a směs důkladně prohněťte.
2.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli, vše spojte dohromady a nakonec vmíchejte bílý jogurt.
3.
Těsto vlijte do vymaštěné a moukou vysypané formy a poklaďte ho jablky oloupanými a nakrájenými na plátky.
4.
Pokapejte je rozpuštěným máslem a v troubě rozehřáté na 180 °C pečte koláč přibližně 45 minut.
Hodnotit recept: