Quiche s houbami a oříšky
Slaný francouzský koláč je symbolem domácí kuchyně - pohlaďte jím své milé!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto
podle chuti
Postup přípravy
Z přísad na těsto rychle vypracujte drobenku, svlažte ji 2-4 lžícemi studené vody, a až bude těsto kompaktní, vytvořte z něj placku a dejte ji na půl hodiny do lednice.
Pak z těsta vyválejte mezi dvěma fóliemi placku, přeneste ji do formy a okraje nechte přesahovat. Dovnitř vložte pečicí papír, zatižte ho suchým hrachem a pečte 10 minut při 180 °C, pak hrách i papír odstraňte a pečte dalších 10 minut.
Mezitím nasucho opečte na pánvi oříšky, přidejte olej a opečte pokrájené houby a šalvěj.
Obsah pánve přemístěte do korpusu a zalijte vejci rozšlehanými se smetanou, sýrem, solí a pepřem. Pečte dalších 20 minut.
Hodnotit recept: