Borůvkový nákyp
Koláč posypaný borůvkami a zalitý smetanou s medem. Pečeme dozlatova a podáváme teplý.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na formu
Postup přípravy
Borůvky omyjte a nechte okapat.
Vejce ušlehejte s vlažným mlékem, přidejte špetku soli, lžičku medu, droždí a vymíchejte.
Posypejte prosetou moukou, vypracujte hladké těsto.
Nechte 15 až 20 minut ustát.
Formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
Potom těsto vlijte do formy. Posypejte borůvkami a dejte péct do vyhřáté trouby.
Asi po 15 minutách nákyp zalijte smetanou, ve které jste rozmíchala 2 lžíce medu.
Dopečte ještě 10 minut dozlatova.
Borůvkový nákyp podávejte horký.
Hodnotit recept: