Pečené žampiony
Žampiony opečené na oleji s chilli papričkou, česnekem a sušenými rajčaty. Dochutíme octem a nasekanou petrželovou natí. Podáváme s pečivem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 hrstnať petrželová
1 kspaprika chilli
1 špetkasůl
2 lžíceocet balsamico
3 stroužekčesnek
4 lžíceolej olivový
500 gžampióny čerstvé
70 grajčata sušená
1 špetkapepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
1.
Žampiony očistěte a nakrájejte.
2.
Spolu s chilli papričkou a prolisovaným česnekem je zprudka opečte na olivovém oleji.
3.
Můžete přidat sušená rajčata.
4.
Potom odstavte žampiony z ohně a přendejte je do misky.
5.
Přidejte nasekanou petrželovou nať, osolte, opepřete a pokapejte octem.
6.
Dobře promíchejte. Nechte 2 hodiny uležet v chladnu.
7.
Podávejte s pečivem jako předkrm.
Hodnotit recept: