Domácí jahodový topping
Je božský na zmrzlinu, na dezerty i jen tak na čerstvé pečivo. Připravte si domácí jahodový topping.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
650 gjahody čerstvé
200 mlvíno růžové
500 gcukr želírovací
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 20
1.
Jahody omyjeme, osušíme a pokrájíme na menší kousky.
2.
Ve velkém hrnci důkladně promícháme jahody s vínem, přidáme želírovací cukry a za stálého míchání přivedeme k varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.
3.
Čistou lžíci sebereme z hladiny pěnu a topping ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a necháme 5 minut stát na víčku.
Hodnotit recept: