Jahodová marmeláda s vanilkou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Jahodová marmeláda s vanilkou

35 min. | marmeláda | 3 369 kJ/porce | 5 porcí | Vegetariánské jídlo

Svěží chuť jahod dokonale podtrhne vůně pravé vanilky.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 kgjahody čerstvé
500 gcukr želírovací
500 gcukr krystal
2 kscukr vanilkový
1 lžičkakyselina citronová

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 20
1.

Jahody očistěte, omyjte a nechte okapat.

2.

Rozmixujte v kuchyňském robotu, dejte do vyššího hrnce, přidejte želírovací cukr s vanilkovým cukrem a za občasného míchání zvolna přiveďte k varu.

3.

Přidejte cukr a kyselinu citronovou, důkladně promíchejte a opět přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut, poté odstavte z plotny.

4.

Naplňte vyvařené sklenice a v teple (například zabalené do peřiny) nechte zvolna vychladnout otočené víčkem dolů.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz