Jahodová marmeláda s vanilkou
Svěží chuť jahod dokonale podtrhne vůně pravé vanilky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kgjahody čerstvé
500 gcukr želírovací
500 gcukr krystal
2 kscukr vanilkový
1 lžičkakyselina citronová
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 20
1.
Jahody očistěte, omyjte a nechte okapat.
2.
Rozmixujte v kuchyňském robotu, dejte do vyššího hrnce, přidejte želírovací cukr s vanilkovým cukrem a za občasného míchání zvolna přiveďte k varu.
3.
Přidejte cukr a kyselinu citronovou, důkladně promíchejte a opět přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut, poté odstavte z plotny.
4.
Naplňte vyvařené sklenice a v teple (například zabalené do peřiny) nechte zvolna vychladnout otočené víčkem dolů.
Hodnotit recept: