Tradiční nedělní pokušení
Bábovka z cukru, mléka, mouky a vajec. Podáváme posypanou cukrem a s kopečkem zmrzliny.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
na formu
Postup přípravy
Bábovkovou formu důkladně vymažte a vysypejte moukou.
Změklé máslo ušlehejte s cukrem krystal, s vanilkovým cukrem a se špetkou soli do pěny.
Po jednom vešlehejte vejce.
Přidejte mouku s práškem do pečiva, všechno promíchejte s mlékem.
Vypracujte hladké těsto, které by mělo být vláčné a ne příliš tekuté. Proto podle potřeby přidejte více mouky nebo méně mléka.
Těsto vlijte do formy, povrch uhlaďte a pečte dozlatohněda v troubě vyhřáté na 170 °C.
Bábovku nechte ve formě mírně vychladnout, vyklopte ji na kuchyňskou mřížku a nechte úplně vystydnout.
Posypejte ji cukrem moučkou a podávejte například s kopečkem šlehačky.
Hodnotit recept: