Rychlý jahodový dort se smetanou
Jahody a smetana patří odjakživa k sobě. Zkuste jejich kombinaci v tomto super rychlém moučníku.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
2 plátekkorpus piškotový
300 gsmetana zakysaná
200 mlsmetana ke šlehání
100 gcukr moučka
300 gjahody čerstvé
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
1.
Zakyssanou smetanu smícháme s moučkovým cukrem a pak do směsi lehce vmícháme ušlehanou sladkou smetanu.
2.
Na dno otvírací dortové formy vložíme plát piškotového těsta, poklademe ho omytými a osušenými jahodami, jahody na obvod formy přepůlíme, a pak vše zakryjeme vrstvou smetany, urovnáme a navrch přitiskneme druhý plát piškotu.
3.
Dort necháme minimálně 2 hodiny chladit, pak ho pocukrujeme, ozdobíme zbylými jahodami a podáváme.
Hodnotit recept: