Jahodový sen
Příprava tohoto moučníku je sice trošku pracnější, ale rozhodně nebudete litovat.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
náplň
těsto
Postup přípravy
Rostlinný tuk vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni s cukrem do pěny, přidáme vejce a znovu vyšleháme.
Mouku promícháme s kypřicím práškem a střídavě s mlékem ji zašleháme do pěny.
Těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba asi 20 minut.
Okraj formy uvolníme a necháme na kuchyňské mřížce vychladnout, pak okolo korpusu umístíme očištěný okraj formy.
Jahody omyjeme a očistíme, polovinu rozmixujeme a smícháme s cukrem. Druhou polovinu pokrájíme nadrobno.
Smetanu vyšleháme dotuha, ztužovač připravíme podle návodu na obale, přidáme rozmixované jahody a kousky jahod a jahodovou náplň rozetřeme na korpus a uhladíme.
Dort necháme 60 minut odležet v chladničce, pak odstraníme okraj formy.
Omyté a očištěné jahody rozkrájíme na poloviny a rozložíme na dort, meruňkový džem zahřejeme a štětcem potřeme jahody.
Smetanu vyšleháme dotuha, naplníme ji do cukrářského sáčku a nastříkáme na okraj dortu.
Hodnotit recept: