Gratinované smetanové brambory
Toto jídlo je naprosto luxusní přílohou ke grilovanému masu, ale může klidně stát i jako teplá večeře. Kombinaci brambor a smetany prostě neodoláte!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Brambory oloupejte a nakrájené na kolečka je v osolené vodě povařte do poloměkka (asi 10 minut).
Cibuli nasekanou nadrobno krátce orestujte v pánvi na oleji, zapražte ji moukou a nechte mírně zrůžovět. Za stálého míchání přilijte smetanu a vše krátce povařte, směs musí mírně zhoustnout.
Na dno máslem vytřené formy rozložte třetinu brambor, mírně je osolte, opepřete a zalijte odpovídajícím dílem omáčky. Ve vrstvení pokračujte do spotřebování všech surovin.
V troubě vyhřáté na 190 °C zapékejte pokrm asi 20 minut.
Pak povrch posypejte strouhaným sýrem a pečte dalších asi 5 minut, sýr musí zezlátnout, ale nesmí se připékat.
Hodnotit recept: