Špenátový kiš se slaninou
Kiš z mouky, tuku a vody, plněný směsí z orestované cibule, slaniny, špenátu, vejce a zakysané smetany. Dochutíme česnekem, muškátovým oříškem a solí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto
Postup přípravy
Z mouky, tuku a vody vypracujte hladké těsto.
Zabalte je do fólie a nechte odpočinout v lednici.
Mezitím si připravte náplň. Špenátové listy důkladně opláchněte, zbavte je tuhých stonků a pokrájejte.
Slaninu nakrájejte na kostičky.
Cibuli očistěte a nasekejte nadrobno
Česnek očistěte a prolisujte.
Cibuli osmažte na oleji, přidejte slaninu a ještě krátce opékejte.
Nakonec vmíchejte špenát, vejce, zakysanou smetanu a sýr.
Ochuťte česnekem, solí, pepřem, muškátovým oříškem a důkladně promíchejte.
Těsto rozdělte na třetiny. Dvě třetiny těsta rozválejte na plát a vyložte jím koláčovou formu vymazanou tukem.
Dno propíchejte vidličkou, na těsto navršte špenátovou náplň a přiklopte plátem vyváleným ze zbylého těsta.
Hodnotit recept: