Doro Wot
Kuře marinované v citronovém džusu, vařené na orestované cibuli do měkka, okořeněné barberií. Podáváme s natvrdo uvařenými vejci.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Kuře nakrájejte na drobné porce včetně kostí.
Naložte na deset minut do šálku vody a 1/4 šálku citronového džusu (šťávy).
Poté maso osušte.
Mezitím na drobno nakrájejte červenou cibuli.
Osmažte na sucho cibuli, přidejte olej, nechte smažit a pravidelně dolévejte vodu.
Poté přidejte porce masa, zamíchejte, přisypejte koření.
Na mírném plameni vařte do měkka. V případě potřeby podlijte vodou.
Jídlo je ostré, pepř tedy dávkujte dle vlastní chuti.
Před servírováním do omáčky vložte čtyři natvrdo uvařená a oloupaná vejce, nerozmíchávejte.
Pozn. Namísto berberie můžete použít směs ze lžíce papriky, půl lžíce cayenského pepře, čtvrt lžíce mletého černého pepře, 1/2 lžíce čerstvého zázvoru.
Hodnotit recept: