Bochánky s tuňákem podle Jamieho Olivera
Tyto bochánky jsou směšně snadné, rychlé a chutnají prostě božsky. Tuňáka přitom můžete nahradit jakoukoliv jinou rybou. Fantazii se meze nekladou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Větší hrnec naplňte do poloviny vodou, osolte a dejte vařit. Mezi tím oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kostky.
Jakmile voda začne vřít, dejte do ní brambory a na mírném ohni vařte asi 20 minut, dokud nejsou měkké. Na poslední 2 minuty přidejte k bramborám hrášek.
Ve větší míse smíchejte pažitku, slitého tuňáka, kůru z jednoho citronu, mouku, vejce, sůl a pepř a promíchejte.
Uvařené brambory s hráškem slijte a pomocí "šťouchače" na brambory je rozmačkejte a důkladně promíchejte s tuňákovou směsí.
Rozdělte si směs na 8 dílů a z každého vytvarujte asi 2 cm vysoké bochánky. Lehce je poprašte moukou a opékejte asi 3 až 4 minuty z každé strany na pánvi, ve které jste rozehřáli 1 lžíci olivového oleje. Servírujte s čerstvou zeleninou.
Tip: Více receptů na zdravá dětská jídla naleznete na www.jamieoliver.com
Hodnotit recept: