Zapečené fazolky
Lusky vařené v osolené vodě, zalité směsí z mléka, smetany a vajec. Podlité máslem a zapečené v troubě dozlatova. Podáváme s vařenými bramborami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 ksvejce
1 lžícestrouhanka
1 špetkasůl
100 mlmléko
200 gsmetana zakysaná
3 lžícemáslo
600 glusk fazolový
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 20
1.
Lusky omyjte, konce odkrojte, tuhá vlákna odstraňte.
2.
Uvařte v osolené vodě.
3.
Zapékací mísu vymažte máslem, vysypejte strouhankou.
4.
Rozložte do ní scezené uvařené fazolky.
5.
Zalijte mlékem smíchaným se smetanou a s vejcem.
6.
Polijte rozpuštěným máslem a zapečte v předem vyhřáté troubě.
7.
Podávejte s uvařenými bramborami.
Hodnotit recept: