Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka! Nejlepší je telecí!
"Pravý vídeňský řízek má být podle tradice z telecího masa a obří, přes celý talíř!," tvrdí šéfkuchař Jaroslav Sapík. Nemusíte ale hned kvůli jídlu navštívit metropoli našich sousedů, zvládnete si ho připravit doma sami. Stačí zajít k řezníkovi a koupit si pořádný flák masa.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Z kýty nakrájíme větší plátky, zhruba tak centimetr a kousek vysoké. Poté je rozřízneme podélně, abychom je mohli otevřít jako knihu a naklepeme na výšku asi půl centimetru.
Maso obalíme v mouce, vajíčku a strouhance.
Řízky smažíme ve vyšší vrstvě dobře rozpáleného sádla. Ovšem podle originálního receptu by se měl řízek smažit na přepuštěném másle. Je jen na vás, co zvolíte.
Hodnotit recept: