Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka! Nejlepší je telecí! | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka! Nejlepší je telecí!

20 min. | hlavní chod | 1 055 kJ/porce | Rakouská kuchyně | 4 porce

"Pravý vídeňský řízek má být podle tradice z telecího masa a obří, přes celý talíř!," tvrdí šéfkuchař Jaroslav Sapík. Nemusíte ale hned kvůli jídlu navštívit metropoli našich sousedů, zvládnete si ho připravit doma sami. Stačí zajít k řezníkovi a koupit si pořádný flák masa.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kgtelecí maso

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
1.

Z kýty nakrájíme větší plátky, zhruba tak centimetr a kousek vysoké. Poté je rozřízneme podélně, abychom je mohli otevřít jako knihu a naklepeme na výšku asi půl centimetru.

2.

Maso obalíme v mouce, vajíčku a strouhance.

3.

Řízky smažíme ve vyšší vrstvě dobře rozpáleného sádla. Ovšem podle originálního receptu by se měl řízek smažit na přepuštěném másle. Je jen na vás, co zvolíte.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz