Broskvový koláč
Koláč s broskvemi zalitý směsí z vajec, smetany a cukru.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
těsto
Postup přípravy
Mléko smíchejte s droždím a s 1 lžičkou cukru a počkejte asi 10 minut, dokud nevzejde kvásek.
V míse smíchejte mouku, zbylý cukr, máslo, špetku soli, přidejte i kvásek a vypracujte hladké těsto.
Na teplém místě nechte těsto kynout 20 minut.
Broskve omyjte, rozpulte a vypeckujte, nakrájejte je na měsíčky.
Smíchejte se 2 lžícemi cukru, s citronovou šťávou a kůrou z 1 citronu.
Vykynuté těsto rozválejte na plát a přeneste jej na plech vyložený pečicím papírem.
Okraje povytáhněte, aby vznikl okraj. Na těsto rozložte broskve a pečte asi 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Z vajec, zbylého cukru a smetany vymíchejte polevu.
Polevu vlijte na předpečený koláč, rovnoměrně ji rozetřete a koláč vraťte ještě na 20 minut do trouby.
Hodnotit recept: