Lovecká paštika podle Sandtnerové
Recepty od "Sandterky" jsou léty prověřená klasika. Tato paštika není výjimkou. Pokud to budete nutné, můžete zvěřinu nahradit vepřovým, ze srnčího je ale naprosto neodolatelná.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
podle chuti
Postup přípravy
Větší část masa upečte na másle. Zbylé maso umelte spolu se slaninou, játry a upečeným masem. Přimíchejte v mléce namočenou housku a znovu umelte najemno.
Do hmoty vmíchejte syrové žloutky, posekané pistácie, na velmi jemné nudličky pokrájený lanýž, přidejte víno, pepř, špetku paštikového koření, osolte a důkladně vymíchejte.
Paštikovou formu vyložte plátky slaniny, rozetřete masovou hmotu, pokryjte ji opět plátky slaniny, uzavřete a vařte v páře 2 hodiny.
Vychladlou paštiku vyklopte, přelijte aspikem a ozdobte zelenou petrželkou.
Hodnotit recept: