Vaječná tlačenka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Vaječná tlačenka

40 min. | chuťovka | 409 kJ/porce | 8 porcí

Domácí tlačenka patří k tradičním výrobkům české zabijačky. V tomto receptu se k masu přidá i vejce a výsledek uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky. Tento a další recepty naleznete v kuchařce Levně a chutně vaříme s TV Nova.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
400 gsalám šunkový
6 ksvejce na tvrdo
1 sklenicemoravanka
1 sklenicemajolka
1 porceželatina

podle chuti

sůl
pepř černý celý

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 10
1.

Sterilovanou zeleninu sceď, nálev zachyť, protože poslouží jako základ pro želatinu. Šunkový salám, vejce a sterilovanou zeleninu nakrájej na kostičky.

2.

Do nálevu nasyp práškovou želatinu a nechej 10 minut bobtnat. Vzniklou hmotu trochu přihřej, aby byla co nejhladší, ale nevař.

3.

Do želatiny přimíchej nejprve majolku a pak ostatní ingredience a podle zvyku dochuť solí a pepřem, případně dalším kořením. Vzniklou směs vlij do formy (třeba bábovkové, do „srnčího hřbetu“) nebo do klasické tlačenkové „nohavice“. Pak dej tlačenku do chladničky ztuhnout.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz