Vaječná tlačenka
Domácí tlačenka patří k tradičním výrobkům české zabijačky. V tomto receptu se k masu přidá i vejce a výsledek uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky. Tento a další recepty naleznete v kuchařce Levně a chutně vaříme s TV Nova.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Sterilovanou zeleninu sceď, nálev zachyť, protože poslouží jako základ pro želatinu. Šunkový salám, vejce a sterilovanou zeleninu nakrájej na kostičky.
Do nálevu nasyp práškovou želatinu a nechej 10 minut bobtnat. Vzniklou hmotu trochu přihřej, aby byla co nejhladší, ale nevař.
Do želatiny přimíchej nejprve majolku a pak ostatní ingredience a podle zvyku dochuť solí a pepřem, případně dalším kořením. Vzniklou směs vlij do formy (třeba bábovkové, do „srnčího hřbetu“) nebo do klasické tlačenkové „nohavice“. Pak dej tlačenku do chladničky ztuhnout.
Hodnotit recept: