Piškotová roláda s tvarohem
Dokážete si představit nadýchanější moučník k odpolední kávě, než je lehká piškotová roláda? Vyzkoušejte svěží verzi s krémem z tvarohu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
těsto
Postup přípravy
Bílky ušlehejte do tuha, pak přidávejte postupně cukr a ušlehejte tuhý lesklý sníh.
Postupně do něho zapracujte žloutky a mouku smíchanou s mandlemi, kakaem a špetkou soli.
Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a po upečení ho přemístěte na vlhkou utěrku a zatočte. Takto připravenou roládu nechte vychladnout.
Tvaroh ušlehejte s cukrem, citronovou šťávou a vanilkovým aroma.
Vychladlou roládu potřete krémem a nechte v chladu ztuhnout. Pak ji posypte moučkovým cukrem.
Hodnotit recept: