Dušené telecí podle Michaela Douglase
Směs z telecího masa, cibule, slaniny, hub a kuřecích jater, zapečená s plátky rajčat, citronu a posypaná hřebíčkem. Podáváme s chlebem.
Autor receptu: Michael Douglas
Ingredience
Postup přípravy
Ve velké pánvi osmahnete slaninu dokřupava.
Osušíte ji na papírovém ubrousku a nakrájíte na dva centimetry tlusté pásky.
Očistěte a nadrobno nakrájejte cibuli. Nakrájejte houby.
Na kostky nakrájejte telecí maso.
Na pánvi ve výpeku ze slaniny potom osmahneme cibulku, houby a kuřecí játra.
Poté přendáme na papírový ubrousek a necháme odsát tuk.
V tuku na pánvi dohněda opečeme telecí maso, které jsme předtím osolili a okořenili pepřem a paprikou.
Maso a ostatní osmahnuté přísady dáme do pekáčku, na ně navrstvíme rajčata, citrónové plátky a hřebíček.
Upečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia. Pečení trvá asi hodinu.
Unikátní telecí pečeně se hodí k chlebu, bramborům i rýži.
Hodnotit recept: