Dušené telecí podle Michaela Douglase | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Dušené telecí podle Michaela Douglase

80 min. | hlavní chod | 2 845 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Pikantní pochoutka

Směs z telecího masa, cibule, slaniny, hub a kuřecích jater, zapečená s plátky rajčat, citronu a posypaná hřebíčkem. Podáváme s chlebem.

Autor receptu: Michael Douglas

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkapepř černý mletý
1 kscitrón
50 ghouby
1 kscibule kuchyňská
1 kgtelecí maso
1 špetkapaprika sladká
1 špetkasůl
250 gkuřecí játra
250 gslanina
4 kshřebíček celý
800 grajčata loupaná

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 60
1.

Ve velké pánvi osmahnete slaninu dokřupava.

2.

Osušíte ji na papírovém ubrousku a nakrájíte na dva centimetry tlusté pásky.

3.

Očistěte a nadrobno nakrájejte cibuli. Nakrájejte houby.

4.

Na kostky nakrájejte telecí maso.

5.

Na pánvi ve výpeku ze slaniny potom osmahneme cibulku, houby a kuřecí játra.

6.

Poté přendáme na papírový ubrousek a necháme odsát tuk.

7.

V tuku na pánvi dohněda opečeme telecí maso, které jsme předtím osolili a okořenili pepřem a paprikou.

8.

Maso a ostatní osmahnuté přísady dáme do pekáčku, na ně navrstvíme rajčata, citrónové plátky a hřebíček.

9.

Upečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia. Pečení trvá asi hodinu.

10.

Unikátní telecí pečeně se hodí k chlebu, bramborům i rýži.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 448kJ 2 845,3kJ
Bílkoviny 10,7g 68,1g
Tuky 5,9g 37,5g
Sacharidy 2,6g 16,7g
Cholesterol 60mg 381,3mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz