Dortíky s borůvkami a tvarohem
Korpus potřený krémem z borůvkového sirupu, tvarohu, zakysané smetany, cukru a limetové kůry.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto
Postup přípravy
Žloutky ušlehejte s cukrem moučkou a s vanilkovým cukrem do pěny.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
Postupně do sněhu přidávejte studenou vodu.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva.
Do ušlehané žloutkové směsi střídavě vmíchejte sníh a mouku.
Těsto vlijte na plech nebo do formy vymazané tukem a vysypané moukou a upečte ve vyhřáté troubě.
Cukr moučku, vodu a 200 g borůvek svařte na hustý sirup.
Tvaroh smíchejte se zakysanou smetanou, s cukrem krystal a s limetkovou kůrou.
Vmíchejte želatinu připravenou podle návodu na obalu,zbylé borůvky a ušlehanou smetanu.
Nechte ztuhnout v chladu asi 30 minut.
Potom krém rozetřete na upečený korpus.
Pozn. Uvedené množství surovin vystačí na 1 nízkou kulatou formu (s průměrem 28 cm) nebo na 6 košíčků (záleží na velikosti formiček).
Hodnotit recept: